Tips til hvordan du skifter til energirigtige vinduer

0
38

Hvordan du skifter til energirigtige vinduer og opnå en økonomisk besparelse?

Med energirigtige vinduer sparer du på energien, hvilket også skal spare noget i økonomien. Derudover, så vinder du også på indeklimaet med nye vinduer, der dog bliver optimeret bedst muligt ved udskiftning af gardiner samtidig.

Når det er sagt, så skal du selvfølgelig også have behovet samt finde løsningen der er rigtigt til dig. Der bliver ofte skiftet vinduer, som dybest set intet fejler, og den fejl er der ingen grund til at begå. Derudover, så skal man hellere ikke risikere dårlige vinduer, for kampen for at undgå fugt på vinduerne kan aldrig vindes, da der er måske er gået råd i vinduet eller vinduerne.

Fordele ved at udskifte vinduer?

Der findes selvfølgelig fordele ved at få udskiftet vinduer, hvis de vel og mærke trænger. Du undgår træk og kondens fra utætte vinduer, kuldenedfald fra kolde vinduesflader og selvfølgelig en varmebesparelse hvis vinduerne ikke isolerer godt nok.

For den optimale udnyttelse af varmen, kan et par nye gardiner være den smarte løsning i sig selv eller kombineret med nyt vindue. Her er det ofte gode kvalitets gardiner til stuen som disse, der holder på varmen eller afviser varmen bedst til den optimale energibesparelse.

Prisen på at udskifte vinduer?

Det er selvfølgelig ikke billigt at udskifte dine vinduer, og den eksakte pris kan være svær at definerer, nu vinduer og arbejdstid er en variabel størrelse.

Forsatsvinduer med 4 mm. energiglas koster ca. 2-3000 kr. pr. vindue. Koblede lavenergivinduer koster omkring 8-9000 kr. pr. vindue og energivinduer i alu koster ca. 7-8500 kr. pr. vindue og modellen i træ er ca. 25% billigere.

Det kan løbe op, hvis du skal skifte alle vinduer. Her kan du med fordel skifte de vinduer der er i dårligst stand, og vente med andre til senere, hvor økonomien kan bære investeringen.

Valg af vindue?

Som du kan se på prisen, er der forskel, helt ligesom der er forskel på type af vindue i forhold til hvor meget du kan spare på varmen.

Her skal du vælge den type af vindue som har det bedst begrænset varmetab, hvilket betyder, at du skal tage højde for om vinduet har varm kant. Det betyder, at listen mellem glassene er af plastkomposit, som er kendt for at nedsætte varmetabet. Vinduet skal også have en høj g-værdi, som tillader solens varme stråler gennem vinduet.

Spar penge ved at skifte vinduet selv

Det at skifte et vindue kan være pokkers svært, og det kræver at du har håndelag for tømrerarbejde. Vinduet skal sidde korrekt og ikke mindst lige. Det ses ofte, at vinduet ikke er lige ved mange der vælger at skifte selv.

Derfor er det altid en god ide at bruge en fagmand, også selvom du skal betale timelønnen – find f.eks. på 3byggetilbud. På langt sigt er dette den gode økonomiske løsning for langt de fleste af os.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here