Spar penge med grønne hvidevare

0
39
Windmill and cloudy blue sky

Miljøet har aldrig været mere i fokus en det er i dag, og det kommer forhåbentligt kun mere i fokus i fremtiden. Næsten alle lande i verden anerkender heldigvis også global opvarmning som værende stor trussel mod vores planets fremtid. Mere og mere af den energi vi bruger bliver produceret via vedvarende energikilder som vindenergi og solenergi, imens mindre af vores energi kommer fra olie og andre fossile brændstoffer. Og selvom der er mange flere grønne tiltag, så er det stadig ikke nok som bliver gjort for miljøet. Dette gælder på regeringsniveauet men bestemt også hjemme i vores egne hjem. Ganske få gerninger hver dag og gode vaner er nemlig med til at redde jorden, og hvis vi alle kunne blive enige om at påtage os disse gode vaner, så ville udfordringen lige pludselig være lidt mindre. Dette er selvfølgelig ren utopi, da det er tæt på umuligt at ændre 5 millioner menneskers vaner, men hvis vi opdrager vores børn korrekt, vil vi måske komme tæt på i fremtiden. En af de måder vi kan hjælpe miljøet og hjælpe os selv, er faktisk ikke så svær, vi skal faktisk bare købe de rigtige hvidevare. Læs mere om dem her.

De rigtige hvide vare er grønne hvide vare

Selvom A+ måske lyder ganske positivt, så er vi efterhånden nået så langt i udviklingen, at der nu findes modeller som hedder A+++ som bruger meget mindre energi.

Hvis man vælger en A+++ mærket vaskemaskine som kan rumme 7 kg tøj frem for en A+ mærket vaskemaskine, vil man kunne spare 50 kilowatt – timer eller 110 kroner om året. Derfor er det ikke kun miljøet man skåner, men man skåner faktisk også sin egen pengepung.

Imens 110 kroner måske ikke lyder af vildt meget, så er der endnu flere penge at spare, hvis man vælger en miljøvenlig tørretumbler.

Her kan vi sammenligne en tørretumbler med C – mærket tørretumbler som kan indeholde 7 kg tøj, med en A+++ mærket tørretumbler som ligeledes kan indeholde 7 kg. Hvis man vælger den A+++ mærkede tørretumbler, vil man kunne spare hele 900 kroner om året, hvilket er en kæmpe besparelse.

Hvor meget tøj vasker du egentlig?

Det er ikke kun energimærket, som man skal kigge på, når man køber en ny, men man skal også kigge på hvor meget tøj den indeholder. Når hvidevare kan indeholde mere, så bruger de naturligvis også mere energi, og mere vand hvis det er en vaskemaskine eller opvaskemaskine.

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here