Skader dit forbrug miljøet?

0
12

Det er de færreste mennesker, der er klare over, hvor meget deres forbrug egentlig skader miljøet. Alligevel er det værd at være opmærksom på, så man ved, hvilke faktorer der påvirkes, når man eksempelvis handler via internettet. Herunder får du svar på, hvilke af dine vaner, der sviner miljøet mest.

Tøj og tekstiler

Når du køber tøj, kan du være sikker på, at du skader miljøet. Næsten, i hvert fald. Der er rigtig meget tøj, der produceres, der er medvirkende til at skade miljøet. Bomuldsproduktionen er blandt de ting, der bliver anvendt mest sprøjtegift i produktionen af.

Du bør derfor tænke dig om en ekstra gang, før du køber tøj, du ikke er helt sikker på, du kommer til at bruge. Hvis du blot køber tøj for at have det liggende i skabet. Det gælder også, når du køber tøj til dine børn. Køb i stedet økologisk babytøj til dit barn. Det vil gøre godt for miljøet.

Transport

Når du bestiller produkter over nettet, kan du være sikker på, at det kommer til at svine miljøet, fordi der er så meget fragt – og fragt er lig med transport. Det betyder, at når du eksempelvis bestiller en vare hjem fra Kina, hvis du gør det, så vil der med garanti blive udledt en stor mængde CO2, selvom du måske ikke tænker over det.

Plastikprodukter

Det er en rigtig dum idé at købe for mange plastikprodukter, hvis du gerne vil gøre noget godt for miljøet og den verden, vi lever i. Det er dumt, og selvom du måske ikke tænker over det, så er du personligt storforbruger af plastik.

Den emballage, der bruges til de produkter, du køber, er i høj grad medvirkende til at ødelægge miljøet, fordi det masseproduceres. Hav derfor en holdning til, hvilke produkter du køber.

Kød

Du har garanteret højt, at især Alternativet prædiker, at vi skal have en dag ugentligt, hvor vi holder os fra kød. Det er en god idé, fordi du gør noget godt for miljøet, og fordi at kød er blandt de produkter, du spiser, der er medvirkende til at skade miljøet.

Det kan sagtens lade sig gøre at lave et anstændigt måltid, hvor der ikke er kød i. Kan du alligevel ikke leve uden kød, så er det en god idé, hvis du vælger kylling frem for eksempelvis oksekød. Denne form for kød udleder langt mindre CO2, og derfor vil det ikke være så skadeligt for miljøet, hvis du spiser kylling.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here