Sådan bruger du den vedvarende energi til din fordel

0
466

Det er svært ikke at have en forkærlighed for vedvarende energi og ikke mindst de muligheder som denne ”energiform” tilbyder. Derfor har vi lavet denne artikel som du kan bruge som inspiration i forhold til at udnytte den vedvarende energi til din egen fordel. Vedvarende energi er nemlig ikke blot miljøvenligt, det kan også give dig nogle massive økonomiske gevinster. Læs mere om det i artiklen herunder.

Udnyt vinden med en husstandsvindmølle

Hvis du længe har følt, at du betaler alt for meget for dit elforbrug og ikke kan minimere forbruget yderligere, så er en husstandsvindmølle måske noget for dig. Med sådan en vindmølle kan du nemlig udnytte vindens energi til din egen fordel.

En husstandsvindmølle kan producere rigtig meget strøm til din husstand. Så meget strøm, at du hvert eneste år vil spare mange tusinde kroner på dit elforbrug. Ud over at spare penge så gør du også en god ting for miljøet, da du får din strøm fra en vedvarende energikilde.

Solens stråler kan udnyttes med solceller og jordvarmeanlæg

Hvis du allerede har godt styr på, hvordan du udnytter vindens energi til din egen fordel, så bør du måske tage et kig på solen. Solen kan nemlig også bidrage med en masse energi, der bl.a. kan hjælpe dig til en lavere el- og varmeregning.

Lavere elregning med solceller

Ved at montere solceller – for eksempel på taget – så kan du udnytte solens stråler i forhold til at få skabt noget strøm. Denne strøm kan du så bruge til husstanden, hvilket vil minimere din nuværende elregning betydeligt. Solceller er en af de nemmeste måder at komme i gang på, hvis du gerne vil drage lidt fordel af den vedvarende energi som eksisterer i verden.

Lavere varmeregning med jordvarmeanlæg

Solens stråler kan ikke kun bruges til solceller. De kan også bruges til opvarmning af jorden, men hvordan udnytter du så en ”varm jord”? Det kan du bl.a. gøre ved at investere i et jordvarmeanlæg. Den helt store fordel ved et jordvarmeanlæg er, at anlægget kan varme hele huset op og samtidig bidrage til varmtvandsbeholderen.

Jordvarmeanlægget fungerer på den måde, at der bliver lagt slanger ned i jorden som absorberer jordens varme. Denne varme bliver så ført ind i anlægget, hvorefter varmen kan bruges til opvarmning af husstanden. En uhyre smart proces, der på sigt kan spare dig for et væld af penge.

Luften udenfor kan bruges til varme indenfor via en varmepumpe

Du kan også skabe varme til husstanden ved hjælp af en varmepumpe. Varmepumpen fungerer så smart, at den tager luften udenfor og omdanner til varme indenfor. På den måde kan du altså varme huset op på en rigtig billig måde. Varmepumper er især populære i sommerhuse og fritidshuse.

Læs mere om pris på varmepumper inkl. montering.

Gør en ekstra god gerning for miljøet og køb dig en elbil

Hvis du virkelig vil gå all in på at være miljøvenlig, så kan det også anbefales at anskaffe dig en elbil. På den måde minimerer du dit CO2 udslip ganske betragteligt. En af de helt store fordele ved at have en elbil er, at du så slipper for at bruge en masse penge på dyre behandlinger såsom undervognsbehandlinger blot for at nævne et eksempel.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here